Zucchinilasagne

ingridienser
2 st zucchinis
1 stor gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 påse sojafärs
1 burk krossade tomater
1 paket soja-/havregrädde
Oregano
Olivolja
Basilika

instruktioner
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skiva zucchinin på längden med en osthyvel, lägg skivorna på hushållspapper och salta för att dra ur onödig vätska.
3. Hacka lök och pressa vitlök (har du inte heller nån vitlökspress så går det naturligtvis lika bra att bara riva den). Fräs i olivolja och salt någon minut, tillsätt sedan färsen och genomstek den.
4. Häll i krossade tomater, basilika och oregano. Låt puttra i 5 minuter eller sådär.
5. Smörj en ugnsfast form och lägg ett lager zucchiniskivor på botten, varva sedan med färs och zucchini hela vägen upp. Avsluta med ett lager zucchini och häll över sojagrädden.
Toppa med riven vegost och gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Annonser