1 påse Veggo-bitar
1 stor zucchini
1 röd paprika
1 paket sojagrädde
1 st buljongtärning
Ris (valfri mängd portioner)
Gurkmeja
Salt
Tabasco
Olja
Örtsalt
Paprikapulver
Soja
Vitpeppar
Oregano
Sweet Chili/sötsur sås


1. Koka riset med gurkmeja (rejält med gurkmeja), salt, oregano, tabasco och olja.
2. Hacka zucchinin till små kvartar och tärna paprikan.
3. Fräs med nån matsked olja och massor av örtsalt tills zucchinin och paprikan blivit helt genommjuka och det har blivit som en ”buljong” av den brunaktiga vätskan som borde täcka grytbottnen vid det här laget.
4. Häll sedan i sojagrädden (en matsked mjöl också ifall grädden är för lös, varierar beroende på märke), buljongtärningen, paprikapulver och soja. Vill du ha en starkare sås kan man hälla i lite sötsur sås här också.
5. Stek bitarna med lite salt och vitpeppar, när de är nästan klara häller man över sötsur sås och steker rejält tills det nästan karamelliserats en aning, eller åtminstone blivit klibbigt och välstekt. Ris i botten, sås på riset och strössla bitarna på toppen, servera.

Annonser