Marinad:
½ dl ljus sirap
1 dl tomatpuré
1 rökt chili
1 dl olivolja
Salt, peppar och hackad persilja

Potatissallad:
1 kg kokt, kall potatis
3 dl vegansk majonnäs
1 dl havregrädde
1 dl kapris
½ dl hackad dill
½ dl hackad persilja
1 msk senap (gärna söt)
Salt och peppar

Övrigt:
1 påse veggobitar
20 st skogschampinjoner
2 st gröna paprikor
Örtsalt


1. Blanda ihop alla marinadingredienser.
2. Lägg de tinade bitarna i marinaden och ställ åt sidan.
3. Koka potatisen och ställ i kallt vatten så det svalnar helt.
4. Blanda ihop majonnäsen med havregrädden, blanda sedan ner dill, persilja, senap och kapris. Smaka av med salt och peppar och vänd ner potatisen.
5. Nu när potatissalladen är färdig kan den ställas i kylskåpet medan vi fixar ihop spetten.
6. Dela paprikorna i några bitar och skaka runt i en bunke med svamp, olivolja och örtsalt (stora flingor havssalt är också gott) och trä på blötlagda spett.
7. Trä på de veggobitar som är stora nog att sitta fast på spett och släng upp spetten på grillen. Grönsakerna tar något längre tid än bitarna.
De bitar som ligger kvar i marinaden som var för små för att följa med kan man spara och steka till lite couscous med lök nästa dag eller så. Tack till veganvrak för potatissalladen!

Annonser