Morotsbiffarna:
6 morötter
1 gul lök
3 dl sojamjöl
Salt och svartpeppar
Rotfruktsmix, typ Hemköps
Keldas citronsås ”Lovely Lemon”, men välj annan sås ifall du vill ha strikt veganskt


1. Riv morötterna fint och finhacka löken.
2. Blanda alla ingredienser väl.
3. Forma till biffar och stek i mjölkfritt margarin på hög värme 2-3 minuter per sida tills dom fått färg
4. (Du kan vända biffarna i mjöl, ströbröd eller sesamfrön innan stekning om du vill.)
5. Rotfrukterna ugnas undertiden, på plåt med bakplåtspapper och massa olivolja och lite salt i 225 grader
6. Såsen värms i kastrull mot slutet. (Vill du göra veganskt går det bra att göra en vanlig vit sås på havremjölk, häll bara i citronsaft och socker efter tycke och smak!)

Annonser