2,5 dl fingervarmt vatten
½ paket jäst
1 tsk salt
7 dl vetemjöl special
Ketchup
Tomatpuré
Olivolja
Svamp
Lök
Veganost som smälter
Och allt annat du kan tänkas vilja ha på!


1. Blanda 1/4 dl vatten med jästen och 2 msk mjöl, låt jäsa övertäckt i 30 minuter
2. Blanda 6 dl mjöl med resterande vatten och sen med jästblandningen
3. Knåda rejält, dela i 2 delar och låt jäsa 2 timmar under bakduk
4. Knåda lite till och kavla ut riktigt tunnt med lite av kvarvarande mjöl under
5. Pensla ut olivolja på degen och grunda sen med ketchup, puré och (om du vill) ost
6. Släng sedan på vad du nu vill ha på pizzan (chorizon från Astrid och Aporna är sjukt bra att ha som ”salami” och funkar skitbra med exempelvis vitlök)
7. Smäll in pizzan mitt i ugnen på 250 grader i 10-12 minuter!

Annonser