1 påse Veggo-bitar
1 morot
2-3 salladslökar
1 rejäl knippa dill
5 kryddnejlikor
1 lagerblad
10 svartpepparkorn
1 tsk salt
5 dl vatten
2 msk vegetabiliskt margarin
2½ msk vetemjöl
1 dl havremjölk
1½ dl havregrädde
2 msk färskpressad citron
½ tsk socker


1. Blanda en lag på vattnet, kryddnejlikorna, pepparkornen (krossade), lagerbladet, salladslöken (fint skuren), moroten (hackad till slantar), massa salt och lite dill. Koka ihop någon minut.
2. Släng i veggo-bitarna och sjud 10 minuter eller så, kan sedan ställas åt sidan att dra en stund innan man går vidare om det finns tid.
3. Sätt på potatisen och börja med dillsåsen. Hacka en hel del dill så smått det går och ställ åt sidan. Smält margarinet i en kastrull, blanda ner mjölet och häll sedan i 2 dl av dillköttsbuljongen från tidigare, samt havremjölken.
4. När det kokat ihop till en sås så är det bara att hälla i grädden, sockret, citronsaften och den hackade dillen. Häll av bitarna och blanda ner dom också (försök ta bort kryddnejlikorna och lagerbladet). Done! Tackar så hjärtligt till veganbidraget som tipsade oss om denna rätt!

Annonser