1 burk Ajvar Relish (mild, normal eller stark, ditt val)
2 stora morötter
2 vitlöksklyftor
1 burk kikärter
1 pkt färdigkokta gröna linser
1 zucchini
1 stor röd lök
1 grön paprika
50 g babyspenat
1 tärning grönsaksbuljong
Rapsolja
Ingefära (pulver)
Kanel


1. Skär morötterna i tunna slantar och fräs i olja och örtsalt.
2. Smula ner buljongtärningen och häll efter en stund ner nån deciliter vatten.
3. När morötterna börjat bli lite mjuka är det dags för zucchinin att hälsa på, skuren i månar. Riv ner vitlöken också.
4. När även detta börjar bli mjukt lägger man i hackad lök, tärnad paprika och kikärter.
5. Krydda med kanel och ingefära, häll i nån deciliter vatten till och småkoka 10 minuter.
6. Blanda i babyspenaten precis innan du tar av grytan från värmen. Färdigt!

Annonser