2 burkar cannellinibönor
Pastahjul
1½ liter grönsaksbuljong
6 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
4 msk färsk persilja
Salt och peppar


1. Mosa bönorna i en bunke med lite av buljongen, börja med ett par matskedar eller så och jobba dig framåt. Man vill att det ska bli en nästan helt slät puré. Använd mixer eller något liknande om du har, annars går det precis lika bra med gaffel också – det är väldigt medgörliga bönor vi pratar om här!
2. Häll i önskad mängd pasta (som bilden visar brukar jag vilja ha ganska rejält med pasta, så det nästan blir som en pastagryta mer än en bönsoppa, men det gör inget för smaken blir densamma) och låt koka till den är färdig. Rör om då och då så att inget fastnar i botten.
3. Hetta under tiden upp 4 matskedar olivolja med vitlöken i en annan gryta. När det blivit gyllengult är det bara att blanda ner det i soppan tillsammans med persiljan och låta det hela puttra till sig lite.
4. När soppan serverats i tallrikar kan man ringla den sista olivoljan över. Jag brukar hälla i all olja tillsammans med vitlöken och sedan spara hälften till att hälla över den färdiga soppan i tallrikarna.

Annonser