Det här brödet har en speciell plats i mitt hjärta. Varje jul brukar jag och mamma göra tunnbröd till resten av familjen. Brödkryddorna ger en underbar doft och jag blir att tänka tillbaka till julaftnar från förr när jag äter det. Likväl, låt inte det hindra dig att göra det vilken dag på året som helst!  Originalet har filmjölk i sig, men det gick utmärkt att göra med soyghurt också. / Linnea

5 dl soyghurt naturell

15 dl rågsikt

1,5 dl ljus sirap

2 tsk anis

2 tsk fänkål

2 tsk bikarbonat

2 tsk salt

1. Krossa anis och fänkål i en mortel. Häll sedan över dem i en bunke och tillsätt saltet och bikarbonaten.

2.  Blanda i mjölet. Spara lite till utbaket.

3. Blanda i sirapen och soyghurten och forma till en deg.

4. Knåda och dela sedan upp degen i bitar.

5. Kavla ut dem till tunna, runda brödkakor som passar i stekpannan.

6. Stek på medelvärme utan fett tills de blir brunfläckiga och genomgräddade.

7. Servera dem ljumna, med vegsmör så att det smälter. Nomnom.

Annonser